Kod produktu
22115

Delecta Duża Blacha - ciasto drożdżowe 600g (6szt)

Opis produktu

Delecta Duża Blacha to seria produktów idealna dla dużych rodzin lub osób przygotowujących przyjęcie lub imprezę. Z jednego opakowania otrzymujemy około 1kg gotowego wypieku.

Ciasto drożdżowe z serii Duża Blacha to jedyny produkt na rynku z dodatkiem prawdziwych, naturalnych, suszonych drożdży. Połączenie wyselekcjonowanych składników i naturalnych drożdży pozwala na uzyskanie świetnego smaku i bardzo puszystego ciasta.

Dodatkowym atutem ciast Delecta jest szybkość i prostota wypieku. Wystarczy zmieszać gotową mieszankę z wymienionymi na opakowaniu dodatkami mokrymi (mleko, jaja etc.), zmiksować i piec. Produkt jest odpowiedni dla weteranów wypieków jak i kompletnych nowicjuszy.

Ciasto przed pieczeniem można nadziać ulubionymi składnikami i ułożyć w wybrany kształt - całej dużej blachy ciasta lub na przykład bułeczek drożdżowych, które będą idealnym dodatkiem do śniadania.

Sposób przygotowania

Do ciasta:
3 jaja
300 ml mleka
100 g margaryny

Do kruszonki:
4 łyżki mąki pszennej (60 g)
3 łyżki cukru (45 g)
35 g margaryny

1. Przygotować kruszonkę: zagnieść mąkę i cukier z miękką margaryną, rozkruszyć.
2. Wlać do garnka mleko, dołożyć margarynę. Razem podgrzewać do rozpuszczenia margaryny, ostudzić. Roztwór powinien być lekko ciepły (maks. temp. 40ºC).
3. Wsypać zawartość opakowania do wysokiego naczynia, dodać jaja i stopniowo wlewać mleko z margaryną. Miksować (mieszadła świderki) około 5 minut.
4. Gotową masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm, posypać kruszonką.
5. Odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia.
6. Wstawić do zimnego piekarnika i piec w temperaturze 170−180ºC około 40–50 minut do złocistego koloru kruszonki (sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone).

Więcej informacji
Stawka VAT VAT 5%
Kod EAN 5900983202697
Waga Nie
Termin przydatności Nie
Jednostka podstawowa wagi SZT
Jednostka sprzedażowa KAR
Ilość sztuk w opakowaniu 6
Składniki mąka pszenna, cukier, drożdże piekarskie w proszku 3%, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, sól, syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku.