Bakalie

Produkty 1-30 z 124

na stronę
Desc

Produkty 1-30 z 124

na stronę
Desc

Bakalie to kategoria spożywcza o bardzo szerokim zastosowaniu. W ciągu kilku ostatnich lat, z racji naturalnego osadzenia kategorii w pro-zdrowotnych trendach żywieniowych, na co dzień goszczą w menu konsumentów. Do jakich zastosowań można użyć suszone owoce, orzechy, ziarna, które składają się na kategorię bakalii Bakalland? Przede wszystkim są to zdrowe przekąski same w sobie. Bakalland w swojej ofercie posiada wiele wariantów bakaliowych przekąsek, zarówno pod kątem receptury, jak i rozmiarów opakowań. Małe opakowania bakalii, tzw. „porcje na raz” to przekąski codzienne, które są uzupełnieniem diety luz mogą być spożywane zamiast słodyczy.


Kilkanaście przekąskowych produktów w serii Bakalland Chwyć i Jedz to orzechy, owoce, ziarna, ale również mixy wszystkich wymienionych rodzajów bakalii. Idealne do sprzedaży w strefach impulsowych, dzięki małej porcji a także bardzo atrakcyjnej cenie jednostkowej – maszyny vendingowe, stojaki przy kasach (zwłaszcza w sklepach wielkopowierzchniowych) , sklepiki szkolne. Osiągają doskonałą rotację w miejscach trafficowych: dworce, uczelnie, szkoły, stacje benzynowe, sklepy osiedlowe. Przekąską bakaliową są mieszanki studenckei Bakalland, dostępne zarówno w dużych opakowaniach (100/200/400g, jak i również małej porcji 50g). Mieszanki studenckie Bakalland są świetnym dodatkiem do paczek żywnościowych dla dzieci, pracowników firm (świąteczne, gifty dla klientów, okolicznościowe jak np. dzień dziecka).

Kolejnym częstym zastosowaniem bakalii Bakalland są oczywiście kulinaria – gotowanie, pieczenie, przygotowywanie deserów. Zarówno dzięki wartościom odżywczym, jak i smakowym bakalie idealnie nadają się do komponowania potraw – wytrawnych i słodkich. Nadają potrawom szlachetnego smaku i wyglądu. Docenia to branża HoReCa, która bakalie dodaje do ciast, deserów, sałatek, mięs. Wiele restauracji i barów traktuje również bakalie jako snack do napojów, czy też przekąskę przed głównym posiłkiem, np. orzeszki ziemne, słonecznik prażony solony. Bakalie Bakalland w formie kulinarnej goszczą również w ofercie firm cateringowych, zarówno cateringów okolicznościowych, jak i diet w pudełkach. Tu również dodawane są do posiłków, ale stanowią również ozdobę. Ciasto z żurawiną, sałatka z dynią lub słonecznikiem, czy też śliwka owinięta boczkiem to tylko niektóre z licznych zastosowań bakalii w cateringu.

Warto również wspomnieć o zastosowaniu bakalii w branży piekarniczej. Piekarnie masowo używają ziaren (słonecznik, dynia) do wypieku chleba. W ofercie piekarni można znaleźć również chleby bakaliowe (pieczone z użyciem rodzynek, kawałków moreli, śliwki, orzechów brazylijskich), ale też i słodkie wypieki.

Skąd tak duża popularność bakalii zarówno po stronie konsumentów, jak i działalności biznesowych? Przede wszystkim smak, ale również wartości odżywcze. Dzięki dużej zawartości dobroczynnych dla zdrowia składników i naturalnej słodyczy, bakalie Bakalland dostarczają energii i sił witalnych. Niezwykłą wartością bakalii jest ogromna różnorodność gatunków, smaków i aromatów oraz bogactwo składników odżywczych, które stanowią istotny element i podstawę codziennej diety. Zarówno suszone owoce, jak i orzechy zawarte są w aktualnej piramidzie zdrowego odżywiania rekomendowanej przez Instytut Żywności i Żywienia, jako przykłady świadomej i zdrowej diety. Bakalie Bakalland to skarbnica zdrowia - zawierają bogactwo witamin i wartości odżywczych, które korzystnie wpływających na funkcjonowanie organizmu. Praktycznie każdy rodzaj bakalii zawiera dobroczynne wartości: chrupiące orzechy (orzech włoski, nerkowiec, orzech laskowy, migdał, pekan, makadamia, pistacje), owoce suszone (rodzynki, morele, daktyle, żurawina, śliwki, jagody goji, wiśnia, figi, mango), ale również ziarna: słonecznik dynia. Odkryj świat bakalii, poznaj ich historię i dowiedz się, skąd pochodzą najlepsze i najdorodniejsze orzechy, owoce oraz ziarna.